Achtmaal kiest definitief voor ‘Doorgedraaid’ (Update)

Foto: website Buurtschap Achtmaal
28 mei 2014 /

"Wij zijn niet van plan ons ontwerp aan te passen"

Update #2:

De ontwerpers tonen de volledig ingekleurde maquette van hun ontwerp voor 2014.

Update #1:

Onthulling van de maquette van ‘Doorgedraaid’.

Met 98% van de stemmen is het ontwerp ‘Doorgedraaid’ definitief gekozen door de buurt. Het voorlopige ontwerp werd al vroegtijdig gepresenteerd omdat ook Buurtschap Wernhout een wagen met Koekoeksklokken ging maken.

CN2014achtmaal1

De ontwerpers van ‘Doorgedraaid’ zijn Erik van Aert, Marius Arnouts en Patrick Gommers. Normaliter was het ontwerp 10 januari pas naar buiten gebracht, maar nadat Wernhout ook een ontwerp met koekoeksklokken gepresenteerd had, wilden de ontwerpers ook hun idee presenteren. Erik gaf via het CorsoForum het volgende statement:

“Wie had dat gedacht..

Een week of 5 geleden hebben Marius, Patrick en ik besloten om ons idee met de werktitel “Doorgedraaid” in te gaan dienen bij bs Achtmaal. Dit idee hebben we uitgewerkt in 3d tekeningen. Het is begin december voorgelegd aan het bestuur en zij hebben hiervoor “groen licht” gegeven.

Aangezien ons ontwerp het enige ontwerp was bij bs Achtmaal, mogen we dit aan de buurt presenteren a.s. 10 januari tijdens de nieuwjaarsborrel. Net als ieder jaar krijgen de bouwers dan de mogelijkheid om voor of tegen het idee te stemmen.
achtmaal_2014_b
Om (hoogst waarschijnlijk komend) commentaar te voorkomen/verdedigen hieronder alvast een screenshot van de 3d-tekening van ons idee. Dit is nog een oude tekening, er zijn ondertussen wat details veranderd welke we nog voor onszelf willen houden. De maquette is al voor 75% klaar.
Ja, net als bij Wernhout zijn het ook koekoeksklokken.
En ja, net als bij Wernhout gaat hij ook veel bewegen.

Het was zowel voor de ontwerpers van Wernhout als voor ons een verrassing dat ze in zekere zin toch wel op elkaar lijken.
Tot gisteren wisten we niets van elkaars ontwerp.

Wij zijn niet van plan ons ontwerp aan te passen. Dit is ons ontwerp en wij staan er alle 3 voor de volle 100% achter.”


Bron

Ontwerp Info

Titel:

Doorgedraaid

Groep: Zundert Achtmaal
Ontwerper(s): Erik van AertMarius ArnoutsPatrick Gommers


Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]