Bloemencorso St. Jansklooster wil alsnog op lijst ’toonaangevende’ evenementen

20 dec 2016 /

Begin November presenteerde de provincie Overijssel een, door een speciale commissie samengestelde, lijst van toonaangevende evenementen die in aanmerking voor extra subsidies komen. Geen van de corso’s of gondelvaarten uit de kop van Overijssel kwam voor op deze lijst.

Volgens de organisatie van Bloemencorso Sint Jansklooster zijn de argumenten op basis waarvan het corso van deze lijst uitgesloten werd nergens op gebaseerd. Uit de brief met argumentatie blijkt volgens de organisatie dat de commissieleden een totaal verkeerd beeld hebben van het evenement.

‘De commissie stelt dat de bezoekers van het corso uit het dorp en de directe omgeving komen. Dat klopt niet. Uit onze cijfers blijkt dat verreweg het grootste deel van buiten de regio komt. Er komen via georganiseerde busreizen Duitsers en Belgen naar het corso, terwijl we in toenemende mate ook Aziatische bezoekers mogen verwelkomen’, aldus de organiserende COV.

Ook gebrek aan vernieuwing en dat het corso vooral een traditie is werd aangevoerd, ook hier is de COV het totaal niet mee eens. ‘Wellicht associëren de commissieleden ons met bloemencorso’s zoals die van Aalsmeer of de Bollenstreek. Ons bloemencorso is echter totaal anders van samenstelling. Wij zijn bijzonder innovatief op het gebied van artisticiteit, techniek en theater. Ons corso behoort qua omvang tot de top drie van Europa.’

Ook de vele media-aandacht, waaronder al 3 jaar een uitzending op landelijke televisie, lijkt de COV toch niet te missen. De corso-organisatie hoopt dat Gedeputeerde Staten het evenement alsnog op de lijst wil plaatsen. ‘Gedeputeerden en de commissaris van de Koning bezochten de afgelopen jaren het corso. Zij moeten na ons bezwaar beseffen dat het advies van de commissie totaal onjuist was’, aldus de COV.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]