Oubollig corso Bollenstreek trekt weer “miljoen” kijkers

27 apr 2015 /

Het bloemencorso van de Bollenstreek trekt ieder jaar weer vele mensen naar de Bollenstreek ondanks het slechte weer zei de organisatie weer een miljoen mensen te hebben geteld. Het corso trekt in twee dagen van Noordwijkerhout naar Haarlem en op de derde dag zijn de wagens nog te bewonderen in Haarlem.

De stijl kan oubollig genoemd worden als we deze mogen vergelijken met de grotere corso’s in Nederland. Zwaaiende figuranten, voorspelbare onderwerpen, matige vormgeving en eentonig kleurgebruik zijn de ingrediënten voor dit corso. De wagens die deelnemen zijn veelal van de gemeentes zelf of van andere sponsoren zoals de keukenhof. Eerder verscheen op deze website al een treffende column over de verbazing over de ‘bloemstukken corso’s’ Voor vele mensen die de andere corso’s nog nooit gezien hebben, is dit al een hele sensatie, zeker voor toeristen. En dat mag natuurlijk niet onbenoemd blijven, het vermaken van mensen is een van de pijlers van een corso en dat doet het bloemencorso van de Bollenstreek ieder jaar weer.

Uitslagen wagens (foto’s www.bloemencorso-bollenstreek.nl)

1. Hollandse Iconen, Keukenhof

corso-2015-noordwijkerhout-038_453x302

2. Gouden Koets, Corsogroep KAVB Hillegom Haarlem e.o.

corso-2015-noordwijkerhout-044_459x306

3. Koninklijke Musea, gemeente Leiden

corso-2015-noordwijkerhout-023_460x307

Op de dag van het corso wordt ook altijd het nieuwe thema van het komende jaar bekend gemaakt. In 2016 zal het thema zijn ‘Flowers and Fashion’

bcb-2016-fashion-def_485x307
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]