Vriendenkring Van Gaal onthult ontwerp 2015 ‘In het spoor van Heukelom…’

23 apr 2015 /

Titelverdediger Vriendenkring Van Gaal onthulde zojuist via social media hun ontwerp voor komende Brabantsedag. Zij bouwen dit jaar ‘In het spoor van Heukelom…’ een creatie over Spoorbouwmeester George W. van Heukelom, bekend beroemd en bemind van de herkenbare perronoverkappingen in de regio.

In 1891 trad Van Heukelom in dienst van de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen als aspirant-ingenieur. Constructies zoals bruggen, perronaanpassingen en stationsoverkappingen behoorden tot zijn eerste werkzaamheden. Zijn eerste volledig zelfstandig uitgevoerde opdrachten waren de ijzeren perronoverkappingen van Vlissingen en Utrecht (1893-1895) en het ontwerp voor de lange perronoverkapping van station ‘s-Hertogenbosch.
CN2015vangaal01
Eduard Cuypers was de architect van dit laatste station en Van Heukelom was goed bevriend met hem en via hem maakte hij kennis met de ideeën van architect Berlage. Samen met Cuypers richtte Van Heukelom in 1903 in Amsterdam een atelier op voor toegepaste kunst, genaamd ‘Het Huis’. (Wikipedia-info)


Ontwerp Info

Titel:

In het spoor van Heukelom...

Groep: Heeze Vriendenkring van Gaal
Ontwerper(s): Dirk van Gaal


Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl



[====]