70e editie Flower Parade Rijnsburg

Foto: Treffend Beeld
30 jul 2015 /

Op zaterdag 8 augustus 2015 rijdt Flower Parade Rijnsburg voor de 70e keer door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Wat in 1946 begon als een bescheiden bloemengroet naar de Rijnsburgse bevolking, is uitgegroeid tot een bloemenparade van formaat.

Niet voor niets maakte het ´Rijnsburgs Bloemencorso´ ooit uitstapjes naar Leiden, Den Haag, Rotterdam en nog verder naar Berlijn, Hamburg, Siegen en Rain am Lech. Steeds als promotor van de sierteeltsector en altijd voor honderdduizenden toeschouwers.

De editie van 2015 heeft als motto ´Sound of Flowers´. Alle ontwerpen hebben de titel van een bekend lied, zodat een complete muzikale bloemengroet ontstaat. In dit bloemencorso worden plm. 300.000 bloemen verwerkt. De praalwagens worden afgewisseld met prachtig opgestoken personenauto´s, overige voertuigen, muziekkorpsen en tientallen acterende figuranten. Behalve de rijdende parade kan het publiek alle wagens ook (gratis) bekijken in bloemenveiling FloraHolland in Rijnsburg. Vanaf 19.00 uur is op 7 augustus de Flower Parade Show, een avond met muziek, show en heel veel bloemen. Op zondag 9 augustus zijn de praalwagens te bewonderen op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk.

vrijdagavond 7 augustus: in Bloemenveiling FloraHolland Rijnsburg de ´Flower Parade Show´ zaterdag 8 augustus: de parade rijdt vanaf 13.00 uur door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk zondag 9 augustus: de praalwagens staan op de Kon. Wilhelmina Boulevard in Noordwijk
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]