Amerikaanse documentaire over Corso Zundert online

29 aug 2017 /

De Amerikaanse kunstenaar Gil Bruvel heeft een twintig minuten durende documentaire gemaakt over het corso van Zundert. De documentaire beleefde zijn première op het design-blog Colossal uit Chicago.

Afgelopen jaar baseerden de corso-ontwerpers Jeroen Vriends en Gianni Ritchie hun ontwerp ‘Bevangen door de wind’ op het werk van de Amerikaanse kunstenaar Gil Bruvel. Het ontwerp werd gekozen en gebouwd door buurtschap ’t Kapelleke. Vriends en Ritchie legden contact met de kunstenaar, die vervolgens besloot met een cameraploeg naar Zundert te komen om de laatste weken van de bouw van de wagen mee te maken en vast te leggen op film. Ook tijdens het corso zelf en tijdens de sloop van de wagens maakten ze opnames.

Het resultaat is een documentaire van twintig minuten over de achtergronden van het corso van Zundert, gezien door Amerikaanse ogen. Bruvel zelf komt aan het woord en verzorgt het achtergrondcommentaar, maar er zijn ook interviews van Zundertse bouwers en ontwerpers in hun beste Engels en een trotse burgemeester wiens Nederlands ondertiteld wordt.

De documentaire is vandaag live gegaan op het internationale art en design-blog Colossal (deze link). Niet helemaal toevallig is Colossal het blog waardoor foto’s van het Zundertse corso vier jaar geleden voor het eerst viraal gingen. Een post van Colossal met beelden van het corso werd overgenomen door talloze andere blogs, websites en overige media van over de gehele wereld. Colossal plaatst sindsdien jaarlijks direct na het corso een reeks van foto’s van de wagens.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]