Belangengroep wil jeugd kennis laten maken met corso

19 jun 2013 /

"organisatoren hopen dat alle corsogroepen zo profiteren van jonge aanwas"

Het bloemencorso in Winterswijk wil kinderen en jongeren helpen om zich te ontwikkelen als wagenbouwer. Op zondag 7 juli stellen de Belangengroep Corsobouwers Winterswijk en de Vereeniging Volksfeest iedereen in de gelegenheid om het bouwen van een corsowagen van dichtbij te zien.

Het doel is om jonge corsobouwers te helpen om hun vaardigheden te ontwikkelen. Dat kan door ze te helpen met materiaal (zoals een onderstel), maar ook door ze te adviseren en te behoeden voor beginnersfouten.

De organisatoren hopen dat alle corsogroepen zo profiteren van jonge aanwas. Dat moet ook, want jongeren zijn nodig om het bouwen van de dahliawagens in de toekomst mogelijk te maken. Dit jaar zijn al twee groepen afgevallen, een derde kondigt aan dat deelname in augustus de laatste keer is.

Het open huis wordt zondag 7 juli van 14.00 tot 17.00 uur gehouden in de corsohal op de hoek Laan van Hilbelink-Kastanjelaan. Daar wordt al maandenlang gewerkt door corsogroepen als Corso & Co, Bloemwal en de Genieters.


Bron



Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl



[====]