Beveiliging locaties Brabantsedag

25 jul 2013 /

"We zijn bezig met beveiligen en niet met het bouwen van wagens"

De wagenbouwersgroepen van de Brabantsedag in Heeze zijn er wel klaar mee. Een reeks inbraken op de bouwlocaties zorgt vooral voor veel gedoe. Bij hen werd vorige week voor de derde keer in een paar weken tijd ingebroken.

We zijn bezig met beveiligen en niet met het bouwen van wagens“, verzucht Ardjan de Kok van groep Broers van Gerwen, die inmiddels een camera heeft opgehangen. De laatste keer gingen de indringers er met een paar kratten bier en fris vandoor, maar eerder gingen de inbrekers ook met twee friteuses en een grote kachel aan de haal.

Ook groep De Rooie Hoek zijn bestolen van voornamelijk bier. “Het geeft zo’n triest gevoel“, geeft Roland van der Linden van De Rooie Hoek aan en dus hebben zij ook iets aan extra beveiliging moeten doen.

Naast de extra maatregelen van de wagenbouwgroepen zelf, laat ook de politie weten meer alert te zijn door middel van surveillance.

Waarom de bouwlocaties van de Brabantsedag de laatste weken zo worden geteisterd door inbraken, weet de organisatie niet. “Het is wel extremer dan ooit. Het lijken geen baldadige acties anders zouden er ook wel dingen vernield worden“, denkt Sef Sweegers van de Brabantsedag.

De Kok van Broers van Gerwen snapt het niet. Ook Van der Linden van groep De Rooie Hoek heeft geen “flauw idee” wie of wat er achter de inbraken zit. “Het is vooral erg vervelend dat er zo veel van onze vrije tijd in gaat zitten.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]