Bloemencorso Bollenstreek formeert ‘Vriendenclub’ als financiële ondersteuning

Foto: leidschdagblad.nl
20 mrt 2014 /

"Organisatie wil meer maatschappelijk draagvlak én geld"

Bloemencorso Bollenstreek gaat de komende de tijd de boer op om vrienden te werven. Als gevolg van de steeds omvangrijkere eisen op het gebied van verkeersveiligheid redt de organisatie het financieel met de inbreng van de gebruikelijk geldschieters niet meer.

Ik zei het al eerder, de kosten voor veiligheidsmaatregelen liepen van 3600 euro in 2011 op naar 144.000 euro in 2013. Voor dit jaar redden we waarschijnlijk met 85 of 90 mille, maar het is duidelijk dat we het met de verkoop van praal- en luxe wagens en gemeentelijke subsidie alleen niet redden‘, aldus voorzitter Leo van der Zon.

Piet de Vries, ambassadeur van de ’Vrienden van het Bloemencorso Bollenstreek’, legde nog eens uit hoe belangrijk het corso voor de streek is. ‘Er wordt te veel tegenaan gekeken als een feestevenement, maar het is veel meer‘, vindt hij. ‘Het is ook een economisch evenement. Er komen in vier dagen tijd meer dan een miljoen mensen naar kijken: potentiële kopers van bollen en bloemen. Het corso is een showplatform voor het sierteeltvak.‘ De vorming van een Vriendenclub moet niet gezien worden als bedelen om geld. ‘Het speelt in op de vraag: wat is het nut van het corso voor ons allemaal?

Binnenkort is een team van corsobestuurders en -vrijwilligers op braderieën, markten en andere evenementen te vinden om vrienden te werven. Ook zo’n 1000 bedrijven ontvangen binnenkort een folder. Zij kunnen voor 275 euro per jaar ’Vriend van het Bloemencorso’ worden. Als tegenprestatie ontvangen zij vrijkaarten voor de opbouwdagen in Sassenheim en een vermelding op de site, in de opbouwhal en op een van de corsowagens.

Particulieren kunnen voor 25 euro per jaar vriend worden. Ook zij krijgen vrijkaarten voor de opbouwdagen en worden, indien gewenst, op de website vermeld. Voor alle vrienden geldt dat ze voortaan nieuwsbrieven ontvangen over het wel en wee van het bloemencorso.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]