Bloemencorso Valkenswaard 2020 ook afgelast

31 mrt 2020 /

Na Lichtenvoorde en Zundert heeft, van de grotere corso’s, ook bloemencorso Valkenswaard besloten de editie van 2020 door te schuiven naar 2021.

Persbericht:
De coronacrisis raakt ons allemaal. Door de maatschappelijke impact en de onduidelijkheid van de coronacrisis hebben wij met pijn in ons corsohart besloten om Corso Valkenswaard van zondag 13 september 2020 te verplaatsen naar zondag 12 september 2021.

Dagelijks volgen we het nieuws. Afgelopen weken is er veel contact (conference calls) geweest met buurtschappen, bouwgroepen, werkgroepen, de gemeente en andere corso’s. Tot 1 juni mogen geen activiteiten met meer dan 3 personen plaats vinden. Er is nog veel onduidelijkheid wat er daarna gaat gebeuren. In goed overleg is besloten de parade te verplaatsen naar 2021. Het feestelijke thema: Wereldse feesten wordt eveneens verzet naar volgend jaar. De schitterende ontwerpen en reeds gestarte voorbereidingen gaan niet verloren. Corso Valkenswaard moet een feest zijn en dat is in de huidige tijd niet mogelijk.

Gezondheid op de 1e plaats

De huidige coronacrisis heeft een flinke impact op de gezondheid van mensen. De gezondheid van ieder individu is het allerbelangrijkste. Samen willen we er voor zorgen dat deze crisis snel voorbij is. We willen daarom de corso activiteiten tot een minimum beperken.

Voorbereidingen in de knel

Het organiseren van het jaarlijkse dahliafeest in Valkenswaard vraagt vele maanden voorbereiding. We maken afspraken met showbands, acts en de aankleding van het evenement. Buurtschappen en bouwgroepen zetten vanaf eind april de dahliaknollen in de grond en de bloemenvelden worden wekelijks bijgehouden. De voorbereidingen van de wagenbouw starten in het voorjaar. Dit is slechts een greep uit de vele corsoactiviteiten welke in het gedrang komen door de terechte maatregelen die de overheid neemt.

Onze partners

Corso kan niet zonder sponsoren en partners. Wij vinden het in deze tijd, waarbij elke ondernemer knokt om het hoofd boven water te houden, niet gepast om onze partners te benaderen.

Op naar 2021!

Voorzitter Gabriella Buijs ligt de moeilijke beslissing toe: “Als voorzitter van Corso Valkenswaard heb ik deze week, samen met bestuur, buurtschappen en groepen, één van de moeilijkste besluiten genomen. Verstandig in deze onzekere tijd maar ook met groot corsoverdriet. Dank aan elke corsoliefhebber voor de inbreng en voor de steun in de afgelopen weken.”

Wat ons betreft gaan we er in 2021 weer een corsofeest van maken. Wij wensen iedereen een goede gezondheid toe en hopen volgend jaar weer op de honderden vrijwilligers, buurtschappen, bouwgroepen, gemeente, sponsoren, partners en alle bezoekers te mogen rekenen!

Blijf gezond!

Bestuur
Stichting Bloemencorso Valkenswaard
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]