Blozen stelt leden corsocomité in gebreke na diskwalificatie

Foto: Twitter Corsogroep Blozen
04 nov 2014 /

In Sint-Gillis-Dendermonde waar het Corsocomité van het Bloemencorso besliste om de eerste prijs van Corsogroep Blozen af te nemen na een klachtenregen heeft de groep een open brief geschreven waarin staat dat de Corsocomitéleden persoonlijk in gebreke zijn gesteld.

Blozen haalt in een open brief uit naar het Corsocomité. ‘Onze wagen werd opgemeten twee dagen na de corso, eenzijdig door de voorzitter en toen hij al deels gedemonteerd was’, zegt voorzitter Dylan Van Ransbeeck. ‘Voor aanvang van de stoet heeft diezelfde voorzitter de wagen gekeurd en heeft hij geen enkele opmerking gemaakt. De afmetingen klopten overigens perfect.’

Naast de afmetingen zou de figuratie het goede verloop van de corso in het gedrang hebben kunnen brengen volgens het Corsocomité. De groep zegt dat niet alles helemaal van te voren was aangegeven maar er staat daarover ook helemaal niks in het reglement omschreven. Corsogroep Blozen was voor al de verschillende figuranten, paarden, etc verzekerd. Zij hadden een copy van die verzekeringspolis op zondag tijdens de stoet mee. ‘Niemand van het comité heeft hier ooit naar gevraagd. Wat staat in het reglement omtrent figuratie? Niets. Wat niet in het reglement staat is dus toegelaten.’

Er wordt vanuit Blozen gevraagd om te kunnen samenzitten met het corsocomité. Dit werd volgens de corsogroep eerst botweg geweigerd. Na lang aandringen werd op dinsdag 7 oktober een onderhoud toegestaan met twee vertegenwoordigers van Blozen. Wat volgde was een complete teleurstelling. De groep zegt dat zij gedurende 20 minuten werd uitgescholden, verweten en beschuldigd.

Hoe nu verder? Blozen is van mening dat zij nog steeds recht hebben op de overwinning. Wie geen overtredingen heeft begaan, staat immers in zijn recht geeft de groep aan. Met het Corsocomité is volgens de groep geen discussie meer mogelijk.

Omdat corsogroep Blozen in hun optiek nog 2500,- euro tegoed heeft, heeft zij beslist om het Corsocomité in gebreke te stellen en alle mogelijke verdere stappen te nemen om te bekomen waar de groep recht op zegt te hebben. Aangezien het Corsocomité een feitelijke vereniging is kan corsogroep Blozen niet anders dan ieder lid van het corsocomité apart en persoonlijk in gebreke stellen.

Klik hier voor de open brief »


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]