Column: Bouwer zoekt Corso

07 apr 2021 /

"Corsobouwers zijn extreem probleemoplossend en flexibel"

In Tiel zien ze het niet zitten, in Zundert gaan ze ‘iets’ doen en in de andere corsoplaatsen wordt nog druk gekeken naar wat eventueel kan en welke alternatieven er voor handen zijn.

Het is een flink dilemma aangezien in elk normaal corsojaar de voorbereidingen al ruim en breed begonnen zijn, zowel bij de organisaties als bij de bouwgroepen en buurtschappen.

Wel zal het het dit jaar nog belangrijker zijn om in oplossingen te denken en flexibiliteit te tonen als corso’s. Het is niet alleen het evenement straks in de nazomer waar het om gaat maar voor veel bouwers ook een hele zomer tijdverdrijf en bouwplezier.

De geluiden van bouwers vanuit het noorden, oosten tot het uiterste zuiden van het land die klinken geven vooral aan dat er veel flexibiliteit getoond kan worden indien de nood aan de man of vrouw is. Kleinere creaties, kortere bouwperiode, minder dahlia’s; corsobouwers zijn extreem probleemoplossend en flexibel. En natuurlijk vinden ontwerpers het lekker om een heel najaar de brainstormen en aan een ontwerp te schaven maar geef ze 2 dagen en je zult verbaasd zijn wat er uit de potloden komt.

Laat het idee van het standaard evenement dat we kennen even los en ga terug naar de basis; rijdende kunstwerken door je eigen dorp. Misschien nog even een jaar zonder bussen vol buitenlandse toeristen, zonder een foodtruckfestival en misschien zelfs zonder een zwetende feesttent afgeladen vol dronken corsobouwers maar wel een zomer bouwplezier en de toekomst van je evenement waarborgen.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]