Bouwerij Skôn moet op zoek naar nieuwe bouwplaats

Foto: Google Maps
13 jan 2015 /

Het Eindhovens Dagblad meldt vanochtend zowel op de website als in de papieren versie dat Bouwerij Skôn binnen drie jaar van hun bouwplaats moet gaan verdwijnen. Het gaat om het parkeerterrein van de Hockeyvereniging Heeze aan de Sterkselseweg. Bouwerij Skôn heeft afgelopen jaar voor de eerste keer aan de Brabantsedag deelgenomen. In het herziene bestemmingsplan Kom Heeze moet voor de groep een nieuwe bouwplaats gevonden worden.

Directe aanleiding zijn klachten van omwonenden over geluidsoverlast en stofoverlast tijdens de bouwperiode. Dit werd gisteravond verteld tijdens de raadsinformatiebijeenkomst. Al jarenlang bouwde Broers- van Gerwen, de voorganger van Bouwerij Skôn op deze locatie.

De verleende vergunning waar nu nog op gebouwd wordt, is nog geldig voor drie jaar. Toch wordt nu al gezocht naar een andere locatie door de gemeente in samenwerking met de Stichting Brabantsedag en de groep zelf. Alternatieven die in beeld zijn volgens de krant zijn de parkeerplaats van de voetbalvereniging (die hemelsbreed 100 meter verderop ligt) of een plaats op het grasveld bij De Rooie Hoek (op 200 meter afstand van de huidige bouwplaats).


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]