Brabantsedag Heeze op Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed

17 mei 2013 /

"Niet alleen heeft de optocht een geweldige uitstraling en allure, maar inmiddels ook het cultuur- en theaterprogramma daaromheen"

In navolging van onder meer Corso Zundert en de Boxmeerse Vaart is nu ook de Brabantsedag in Heeze erkent op de Nationale Inventaris Immaterieel Erfgoed. De Nationale Inventaris is een lijst van erkende, waardevol geachte Nederlandse tradities en vormt de opmaat naar erkenning van de internationale UNESCO-lijst voor immaterieel erfgoed.

Frans Bakermans, voorzitter Stichting Brabantsedag: “Wij zijn erg trots op deze bijzondere erkenning. Het is een groot compliment aan al die mensen die zich vandaag de dag, maar ook in het verleden met veel passie hebben ingezet voor dit unieke evenement en wat tot deze erkenning heeft geleid.

Volgens Ineke Strouken, directeur van het Nederlands Centrum voor Volkscultuur en Immaterieel Erfgoed, is de Brabantsedag een prachtig voorbeeld van levend erfgoed. “Niet alleen heeft de optocht een geweldige uitstraling en allure, maar inmiddels ook het cultuur- en theaterprogramma daaromheen. De Brabantsedag in Heeze is ook steeds weer mee gegaan met zijn tijd, waardoor het ook voor nieuwe generaties altijd aantrekkelijk is gebleven. Dat is waar het bij immaterieel erfgoed om gaat: niet een stolp er over heen zetten maar je laten inspireren door de traditie en steeds weer nieuwe en aantrekkelijke vormen verzinnen.

Persbericht (pdf)
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]