Brabantsedag lanceert ‘Paradepraat’, de podcast van de Brabantsedag

02 jul 2023 /

Verhalen over de Brabantsedag zijn er honderden, al dan niet duizenden. Hoogste tijd om die te gaan vangen in een podcast! Stichting Brabantsedag presenteert met trots Paradepraat, dé podcast van de Brabantsedag.

Diepgaande gesprekken over interessante onderwerpen van, over en met de Brabantsedag zijn vanaf nu te beluisteren via Spotify.

Hosts Frank Ikink en Maarten van der Velden nemen de luisteraars mee in de geschiedenis van wagenbouwersfamilies, de ontwerpprocessen bij de wagenbouwersgroepen, maar ook naar ontwikkeling van thema’s van de Brabantsedag en het spel tijdens de parade. Kortom, veel diversiteit en voor ieder wat wils. Radiomaker Koen van der Vorst verzorgt de montage van de afleveringen.

Christa van den Broek, Marketing & PR van Stichting Brabantsedag: ‘De Brabantsedag is natuurlijk een belevenis die je moet zien, horen en voelen. Het prikkelt alle zintuigen. Die laatste zondag van augustus kijk je je ogen uit naar wat er voorbijkomt tijdens de parade. Zoiets ontstaat echter niet uit het niets, daar zit maanden aan voorbereiding aan vooraf. En dat al 64 jaar! Dus je kunt jezelf voorstellen hoeveel verhalen er zijn – die we graag willen vertellen. We zagen de potentie van een podcast al toen we in 2021 Paradepraatjes hebben gelanceerd. Korte verhalen over de Brabantsedag waren toen terug te vinden in het dorp, op grote Paradezuilen. De verhalen werden erg goed beluisterd. Daarom nu met trots: Paradepraat.

Paradepraat is te beluisteren via Spotify onder ‘Paradepraat’. Stichting Brabantsedag hoort graag wat je ervan vindt! Vragen, feedback of jouw eigen verhaal ontvangen ze graag via podcast@brabantsedag.nl.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]