Brabantsedag Thema 2022: ‘Met Verve’ [Update]

18 mrt 2022 /

Update

De organisatie van de Brabantsedag maakte vandaag bekend via een persbericht dat de groepen ervoor gekozen hebben in 2022 met hetzelfde thema doorgaan als voor 2020 gekozen was. Dus thema van de 63e Brabantsedag is ‘Met Verve’.

Gisteravond is het thema voor de Brabantsedag 2020 bekend gemaakt. Een speciale commissie heeft gekozen voor het thema ‘met verve’, hiermee wordt letterlijk verwezen naar de (Brabantse) schilderkunst.

Heeze24 maakte de volgende reportage:

De zestien deelnemende groepen kunnen putten uit schilders die vóór 1 januari 1959 binnen de grenzen van het toenmalige Hertogdom Brabant zijn geboren. Dat kunnen dus ook kunstenaars zijn uit Limburg en België.
Van hen moet één schilderij uitgekozen worden als inspiratie én om dit uit te beelden. Als het maar creatief gebeurt: wat er op de wagen wordt getoverd, mag geen letterlijke kopie zijn, zo laat de organisatie weten. Overigens zal elke schilder slechts éénmaal in de parade voorkomen. Alle creaties bij elkaar moeten van de optocht, op 30 augustus 2020, een bont palet maken.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]