Buurtschap Oruva wil weer verder

04 nov 2015 /

Ze willen het geen doorstart noemen, maar meer een ‘verder gaan’. Het bestuur van corsobuurtschap Oruva moest afgelopen jaar besluiten om niet mee te doen aan de dahliaparade. Al bij het opbouwen van de tent bleek dat er te weinig vrijwilligers waren en met pijn in hun hart kwamen de ‘overblijvers’ tot de conclusie dat doorgaan geen zin had. Oruva wil echter wel graag meedoen aan het Corso 2016.

Voorzitter Robert Davids is duidelijk: “Zie het afgelopen seizoen als een ‘sabbatical’. We hebben onszelf de vraag gesteld: wat vinden we leuk? Met het aantal mensen dat we nog hebben, wordt het steeds moeilijker om alle dingen te doen die nodig zijn om een corsowagen op de weg te zetten.” Renate Wooning, al heel lang bouwer bij Oruva: “Het was geen ontspanning meer, alleen nog inspanning. Dat kwam de sfeer niet ten goede. Je moet op je tenen lopen om alles gedaan te krijgen en gaat elkaar haast verwijten maken als iemand een keer verhinderd is.”

Robert noemt de ontwikkeling van het Corso, waarbij onder meer steeds meer bewegende elementen en figuratie zijn geweest, niet positief voor een klein buurtschap als Oruva. “Met de huidige bezetting kunnen wij daaraan niet voldoen. Vandaar dat we naarstig op zoek zijn naar nieuwe leden. Het liefst mensen die vanaf het begin de handen uit de mouwen willen steken.” Renate: “We hebben niet alleen technische mensen nodig. We zoeken enthousiaste vrijwilligers, die het leuk vinden om met anderen een corsowagen te bouwen.”

Duidelijkheid
Afgelopen zaterdag werd het nieuwe thema bekend gemaakt en Robert en Renate benadrukken dat ze snel duidelijkheid willen hebben over mogelijk nieuwe leden. “Vrijdag 11 december is voor ons de deadline. Als we niet minimaal een stuk of tien vrijwilligers er bij krijgen, wordt het moeilijk. We zoeken mensen die komen helpen in de tent, maar ook op het bloemenveld willen werken.”

Belangstellenden kunnen zich melden via de website: www.oruva.nl of via tel.: 06-42503677.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]