Corona (COVID-19) Updates IV

20 apr 2020 /

Morgen worden er vernieuwde maatregelen verwacht vanuit de overheid. De verwachting is dat tijdens deze perconferentie ook iets over de zomerevenementen gezegd gaat worden. Hier nog even de updates van de laatste 2 weken.

Volksfeest Winterswijk

Het corso tijdens het volksfeest in Winterswijk is nog niet afgelast. Wel zal het in een andere vorm worden gegeven gezien de beperkte bouwtijd voor de grote wagens. Corsogroep Corso & Co heeft zelf al wel besloten in 2020 niet deel te zullen nemen.
Meer info »

Festunique Beltrum

Ook in Beltrum hebben ze nog geen definitieve afgelasting maar zijn ze wel druk in overleg over een alternatieve invulling van de optocht,
Meer info »

Bloemencorso Winkel

Het corso in het noord hollandse Winkel is pas laat in September en ook zij hebben nog geen definitief vaarwel gezegd tegen de eidtie van 2020.
Nieuwsbericht »

Gondelvaarten Giethoorn, Dwarsgracht en Belt-Schutsloot

Alhoewel de corso’s in de kop van Overijssel al afgelast zijn hebben de organisaties van de gondelvaarten nog geen definitief besluit genomen. Ze zien nog een kans op doorgang van het evenement.
Nieuwsbericht »

2021

Ondertussen hebben diverse corsogroepen en buurtschappen al aangegeven wat de plannen zijn voor 2021. In Zundert hebben al 11 buurtschappen aangegeven met hetzelfde ontwerp als dat gepland was voor dit jaar aan de slag te gaan. Buurtschappen ’t Kapelleke en Poteind presenteerden afgelopen weekend zelfs de maquette alvast. Voor Zundert is het overzicht voor 2021 alvast aangemaakt »

Nostalgie

Bij bijna alle corso’s zijn op dit moment terugblikken op de afgelopen jaren te vinden via social media.

  • Corso Zundert is deze weken druk bezig hun YouTube kanaal bij te werken met optochten van de laatste jaren.
  • Corso St. Jansklooster gaat elke vrijdag een corso van 2009-2019 online zetten op hun YouTube kanaal
  • En ook Corso Vollenhove is afgelopen week gestart met oude optochten online te zetten op hun YouTube kanaal
  • Bloemencorso Lichtenvoorde is een online brainstorm begonnen om alternatieve ideeën te verzamelen  • Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl    [====]