4.000 euro coronasubsidie per groep in Sint Jansklooster van Provincie

Foto: Het corso van 2019
02 feb 2021 /

De Corsogroepen uit Sint Jansklooster krijgen gemiddeld 4.000 euro per groep van de provincie Overijssel vanwege corona.

Het bloemencorso van Sint Jansklooster heeft, met haar status van beeldbepalend evenement in Overijssel, aanspraak gemaakt op de coronasubsidieregeling voor tegemoetkoming van culturele instellingen en festivals. Vanwege de stilliggende bloemenhandel kon gebruik worden gemaakt van deze regeling.

Aan RTV Oost geeft Bloemencommissie voorzitter Alfred Boes aan:

“De groepen hebben toch een behoorlijke schadepost gehad en dat wordt op deze manier helemaal goed gemaakt. Alle corsogroepen kunnen hiermee voor het komende jaar toch de dahliateelt weer actief oppakken. Ook de groepen die minder actief waren in deze discipline.”

Volgens voorzitter Hoege Heetebrij van de Oranjevereniging is de dahliahandel met andere corso’s een essentiële inkomstenbron voor de bouwgroepen en daarmee dus voor hun continuïteit. “Als immaterieel erfgoed hebben we als organisatie ook de plicht om de borging van ons evenement te garanderen en dan is dit weer een forse steun in de rug van onze deelnemers.”


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]