Corsief 25 Jaar: Jubileumboek

08 jun 2020 /

Aanstaande donderdag valt bij abonnees van Corsief de eerste editie van jaargang 25 op de deurmat. 25 jaar Corsief dus! De redactie weet opnieuw haar magazine te vullen met corsogerelateerde onderwerpen, ondanks dat veel corso’s niet doorgaan.

Ter ere van het jubileum werken redactieleden achter de schermen aan een jubileumboek om deze bijzondere jaargang extra allure te geven.


Springlevend

In 1995 borrelde het idee op om een magazine te maken over het corso. In juni ’96 werd de eerste editie uitgegeven, met een oplage van 300 exemplaren. Anno 2020 is Corsief nog altijd springlevend, met een redactie die volledig bestaat uit vrijwilligers. En met bijna 1500 abonnees wordt het blad vooral binnen de Zundertse corsogemeenschap goed gelezen, maar ook in de corsogemeenschappen daarbuiten nauwlettend gevolgd. Viermaal per jaar valt een nieuwe editie in de brievenbus. Met daarin een variatie aan informerende of spraakmakende artikels, columns, analyses voorzien van pakkende foto’s en bijpassende illustraties. Het blad is los te koop en ook is de redactie actief op sociale media (Facebook, Instagram).

Zilver

Het corsojaar is voor Corsief sowieso bijzonder: het blad viert haar 25e jaargang en laat dat niet zomaar voorbijgaan. Onder andere door het uitbrengen van een jubileumboek: een boek over vijfentwintig jaar corso, door de eigenzinnige ogen van Corsief. Het boek bevat een beschrijving van verschillende onderwerpen in corsoland die in de afgelopen kwarteeuw veranderden. Onderwerpen in de breedste zin van het woord: van evenement en optocht tot wagenbouw, ontwerpen en de rol van het kind. Met de stapel Corsiefs als naslagwerk wil de redactie een Corsiefse bijdrage leveren aan een stukje corsogeschiedenis. Uiteraard aangevuld met de mooiste foto’s uit onze archieven.
Wanneer het boek exact verschijnt is nog onbekend. De planning is dat deze aan het eind van 2020 beschikbaar is. Door alle omstandigheden kan de precieze datum nog wijzigen. Maar het boek komt er, dat is zeker!
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]