Column: Corso Breda

Foto: Website corsozundert.nl
27 dec 2018 /

Evenementen in steden trekken vaak grote mensenmassa’s aan. Als dorp met een mooi corso kun je hier wel eens jaloers op worden. Er hoeft maar een podium opgesteld te worden in een stad of het publiek staat er al. De keerzijde van de medaille is dat het zelfs té druk kan worden in grote steden. In Amsterdam bijvoorbeeld. Daar zijn de inwoners van Amsterdam de toeristen kotsbeu. De gemeente Amsterdam zelf heeft juist problemen met het in veilige banen leiden van alle bezoekersstromen.

Daarom worden toeristen tegenwoordig verspreid over de gehele stad. Wil je genieten op het strand? Geen probleem dan ga je toch naar Amsterdam aan zee. Lekker uitwaaien of zonnen. Huh… Amsterdam aan zee? De toeristen worden gewoon naar Zandvoort gestuurd. Weten zij veel. En zo heeft Amsterdam nog wel meer mooie afgelegen plekjes. De Keukenhof is beter bekend als the Flowers of Amsterdam. En het Muiderslot is ‘The Castles and Gardens’ of Amsterdam.

Amsterdam is niet de enige plek waar dit nu al gebeurd. Het Flying Dutch festival Eindhoven werd afgelopen jaar niet in Eindhoven gehouden, maar in het pittoreske Eersel. Dat staat beter op het affiche. Dat heeft de marketingafdeling natuurlijk onderzocht. Het mes snijdt aan twee kanten. Het geeft grotere publiciteit voor evenementen in kleinere plaatsen. Toeristen kennen immers alleen de grote steden uit de Lonely Planet gids. En de toeristen worden over een groter gebied verspreid. Een win-win situatie toch?

U voelt hem natuurlijk al aankomen. Willen we meer bezoekers naar onze mooie corso’s en parades (die meestal in dorpen te bewonderen zijn)? Dan hoeven we alleen maar de plaatsnaam op de poster aan te passen. Zo simpel is het. Corso Breda en Brabantsedag Eindhoven zijn de nieuwe namen. Of beter Eindhoven Parade. Dat Brabantsedag klinkt toch al wat oubollig en ouderwets. En dan is er nog Corso Zwolle. Dit is overigens echt een bijzonder evenement. Twee corso’s in één week. Corso Arnhem had ook corso Doetinchem kunnen zijn. Een beetje groot denken kan geen kwaad. Arnhem it is. Sorry Doetinchem, maar jullie doen dit jaar weer mee in de eredivisie, dat is ook al mooi.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]