Corso Clubhouse II

10 mrt 2021 /

Vorige week stelden we jullie al op de hoogte van het nieuwe social media fenomeen Clubhouse. Inmiddels hebben we de eerste Corso Clubhouse sessie er al op zitten.

Omdat we met enkele corsoliefhebbers de potentie van dit nieuwe medium wel zagen zitten hebben we vorige week een test sessie gedaan. Met bouwers uit Lichtenvoorde, Heeze en Vollenhove waren er al snel levendige discussies over onze grootste hobby.

Het is interessant om te zien op welke manier dit nieuwe platform gebruikt wordt. Meest voorkomend zijn de soort van paneldiscussies waarbij een groepje mensen een onderwerp bespreekt en vragen vanuit het publiek beantwoord. Maar je ziet ook rooms met live commentaar bij sport evenementen of een schrijver die uit eigen werk voordraagt. Een mogelijke reden voor de populariteit is dat het alleen audio/geluid is dus dat je geen aandacht voor een scherm hoeft te hebben en het dus eenvoudig tijdens andere bezigheden als achtergrond kan dienen.

Zo begonnen we het gesprek afgelopen donderdag ook met 4 clubhousers maar kregen al snel belangstelling van enkele volgers die de discussie beluisterden. Door middel van een uitnodiging op de stage konden we mensen uitnodigen vragen te stellen of deel te nemen aan de discussie.

Onderwerpen die uiteraard aan bod kwamen waren de plannen voor 2021 en hoe we afgelopen jaar beleefd hadden. Door een vraag uit het publiek kregen we ook een interessante discussie over hoe het zal gaan met de dahliakweek en (vooruitlopend op alternatieven) hoe ze in Heeze bij de Brabantsedag materiaalkeuze meenemen in het ontwerpproces.

Ondertussen hebben we ook corsoliefhebbers uit Zundert, Valkenswaard en St. Jansklooster benaderd voor toekomstige Clubhouse discussies. Deze sessies zullen we dan wat meer structuren rond een bepaald onderwerp of we kunnen live gaan in het geval van breaking news in de corsowereld.

Komende Clubhouse sessies zullen vanaf nu ook via de social media kanalen van CorsoNetwerk aangekondigd worden. Als je wilt weten hoe ons te vinden in Clubhouse; stuur ons een mail of DM via Instagram/Facebook/Twitter en we helpen je graag verder.


De app is op dit moment iPhone-only maar zal binnenkort ook op Android telefoon beschikbaar zijn.
Meer over Clubhouse »
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]