Corso St. Jansklooster gaat door in 2021

04 jun 2021 /

De organisatie van Corso Sint Jansklooster heeft donderdagavond samen met afgevaardigden van de corsogroepen besloten om het corso door te laten gaan. Het evenement staat op de agenda voor 20 en 21 augustus.

Deze conclusie kwam tot stand naar aanleiding van intensief overleg tussen het COV-bestuur en diverse betrokkenen, waaronder de gemeente Steenwijkerland en de Veiligheidsregio IJsselland. Vanuit deze gesprekken is gezamenlijk geconcludeerd dat er voldoende aanknopingspunten zijn om op te kunnen starten met de bouw van de dahliareuzen. Uiteraard binnen de op ieder moment geldende regelgeving, zoals men die ook in haar dagelijkse werkzaamheden ervaart.

Vooraf was gezamenlijk gesteld dat er bij een deelname van minimaal acht groepen, groen licht zou zijn voor het jaarlijkse corso. In de vergadering bleek dat dit aantal groepen zeker gehaald zal worden. De deelnemende corsogroepen spraken de wens uit om gezamenlijk hun uiterste best doen om weliswaar een afgeschaald, maar dan ook een extra creatief corso door de straten van Sint Jansklooster te laten rijden. Daarbij wordt het Corso Sint Jansklooster aangevuld met straattheater en muziekkorpsen.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]