Corso Vollenhove bouwt aan unieke corsocreatie Zuiderzeemuseum

30 jan 2023 /

Waar normaal gesproken de wagenbouwers uit Vollenhove rond mei bezig gaan met hun corsocreaties voor augustus, zijn ze dit jaar zijn vervroegd uit hun winterslaap gekomen om te bouwen aan een bijzondere corsocreatie waarvoor de eerste ‘lasjes’ inmiddels al zijn gelegd.

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen bestaat dit jaar 75 jaar. Reden om samen met Corso Vollenhove een unieke samenwerking aan te gaan. Voor deze samenwerking hebben de gezamenlijke wagenbouwgroepen uit Vollenhove de handen ineengeslagen om samen te bouwen aan een uniek museumstuk dat vanaf dit voorjaar te zien zal zijn op een speciale tentoonstelling in het Zuiderzeemuseum. Op 28 maart wordt dit museumseizoen feestelijk geopend door de staatssecretaris Cultuur en Media, Gunay Uslu, samen met alle burgemeesters rondom de voormalige Zuiderzee. Vanaf 1 april is het museum geopend voor het publiek. Het bijzondere museumstuk bestaat uit een Venose vissersbotter en hét symbool van Corso Vollenhove; de dahlia. De botter is daarom versierd met zo’n 60.000 kunstdahlia’s. Er is gekozen voor een botter door het rijke vissersverleden van Vollenhove. De stad was vroeger namelijk een van de belangrijkste vissersplaatsen aan de Zuiderzee en dit was dus ook een van de grootste bronnen van inkomen voor veel Venosen.

De komende weken zijn de wagenbouwers iedere zaterdagmorgen en woensdagavond in de Vlasschuur druk bezig het stuk steeds meer vorm te geven. Op 4 maart plakken ze de bloemen. Hier maakt Corso Vollenhove een leuke dag van voor iedereen. Daarna gaat het museumstuk op 11 maart op transport naar Enkhuizen voor de tentoonstelling. Naast het bijzondere stuk zijn er vanaf 1 april ook verschillende visserhuisjes, met daarin een expositie over Corso Vollenhove, te bewonderen. Zeker een bezoekje waard!

Houd de komende tijd de social media van Corso Vollenhove in de gaten voor unieke kijkjes achter de schermen en voor meer informatie over de leuke dag van 4 maart.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]