Corso Vollenhove last het corso af

01 apr 2020 /

Het was een kwestie van tijd tot dit bericht zou komen maar ook de organisatie van Corso Vollenhove heeft corso 2020 afgelast.

Persbericht van V.V.V.V.
Kwamen er vorige week nog voorzichtig positieve berichten uit Corsoland, deze week zag het er anders uit met meerdere Corso’s die lieten weten in 2020 een streep door het evenement te moeten zetten. Nu komt ook Vollenhove helaas met dit bericht. Hieronder een toelichting van de V.V.V.V:

Het bestuur van de Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken (V.V.V.V.) heeft, met pijn in het hart, moeten besluiten dat Corso Vollenhove editie 2020 niet door kan gaan. Dit heeft alles te maken met de huidige coronacrisis waarin wij ons bevinden.

Corso Vollenhove stond gepland op zaterdag 29 augustus 2020. De beslissing om ‘de kleurrijkste dag van het jaar’ niet door te laten gaan, was ontzettend moeilijk. Voorzitter Han Knol: ‘‘Dit doet echt pijn, maar het is een besluit dat niet over één nacht ijs is gegaan. We hebben meerdere gesprekken gevoerd met de betrokken partijen en zijn regelmatig in overleg gegaan als bestuur. Daarbij was onze instelling: als we het doen, dan doen we het goed! Corso Vollenhove staat bekend om kwaliteit. Nadenken over een Corso in een kleinere vorm, dat zagen we dan ook niet zitten.’’

Verschillende factoren hebben geleid tot het besluit om definitief een streep te zetten door Corso Vollenhove 2020. De belangrijkste is onzekerheid. Zo zijn er zorgen over de gezondheid en veiligheid van wagenbouwers, vrijwilligers en publiek. Daarnaast vraagt het organiseren van het jaarlijkse Corso vele maanden van voorbereiding. Door de maatregelen die zijn getroffen rondom het coronavirus, komt deze voorbereiding in de knel. Verschillende wagenbouwgroepen gaven al aan dat het waarschijnlijk niet haalbaar zou zijn om het beoogde idee op het parcours te kunnen krijgen. Tot slot waren er ook nog de financiële risico’s waar rekening mee moest worden gehouden.

De gehele Corsodag van 29 augustus zal dus worden afgelast, inclusief het Kindercorso. Han Knol: ‘‘Veel mensen zullen teleurgesteld zijn, maar gezondheid staat voorop. Het Bloemencorso en Vollenhove zijn al sinds de jaren ’60 met elkaar verbonden. De sociale cohesie rondom onze prachtige traditie is groot. We kijken nu naar wat er wellicht nog mogelijk is. Bijvoorbeeld om de feestweek in augustus wel door te laten gaan. Hetzij in een andere vorm.’’

Hopelijk kunnen we er in 2021 weer met z’n allen een kleurrijk spektakel van maken. Voor nu wensen we iedereen veel gezondheid!

De Vollenhoofse Vereniging Voor Volksvermaken, V.V.V.V.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]