Corsobouwplaatsen als ‘visitekaartjes’

Foto: Facebook Molenstraat
28 apr 2015 /

De verplaatsing van de verschillende corsobouwplaatsen in Zundert krijgt steeds duidelijker gestalte. Voor de buurtschappen Molenstraat, Kapelleke en De Berk zijn de locaties inmiddels planologisch vastgesteld. Met de buurtschappen Laarheide en Poteind vinden inmiddels verkenningen plaats.

Er is definitief groen licht gegeven voor de nieuwe corsobouwplaats van buurtschap Molenstraat bij Sportpark De Wildert aan de Wildertsedijk. Bij de buurtschappen Kapelleke en De Berk hoeven nog slechts enkele lichte wijzigingen te worden doorgevoerd. Ook de gemeenteraad zich over de corsobouwplaats van buurtschap Markt die gepland staat op het nieuwe bedrijventerrein Molenzicht. De buurtschappen Veldstraat en ’t Stuk gaan met hun corsobouwplaatsen als buren samen zitten aan de flank van de Randweg die uitkomt op de Prinsenstraat.

Drie jaar geleden gaf het Zundertse college aan werk te gaan maken van de verschillende knelpunten en het aanzicht van de tenten. Wethouder De Beer noemt hier niet alleen een visueel aspect (‘niet overal in de gemeente gekleurde zeilen’) maar ook een kwaliteitsimpuls (‘eenduidigheid moet zorgen voor meer kwaliteit’). “De corsobouwplaatsen moeten visitekaartjes worden,” vindt de wethouder.

Door de huidige ontwikkelingen komt langzaam maar zeker het einde in zicht voor wat de wethouder omschrijft als ‘de ultieme zoektocht’.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]