Corsocongres 3 oktober 2020 gaat door!

08 sep 2020 /

Nieuws vanuit de Corsokoepel: Corsocongres 3 oktober 2020 gaat door; geef u snel op, voor 17 september.

Ga naar www.fruitcorso.nl/nl/corsocongres-2020 en kies twee favoriete workshops

Entree 15 euro, inclusief twee munten en een lunch. Maximaal 6 personen per corso.

Programma

 • 10.00 uur Inloop – grote zaal Restaurant De Betuwe *
 • 10.30 uur Opening/Welkom door dagvoorzitter Martijn van Eck en burgemeester Hans Beenakker van Tiel
 • 10.45 uur Toespraak Paul Bastiaansen (Corsokoepel), Arie Koelemij (Fonds voor Cultuurparticipatie) en Saskia van Oostveen (KIEN) over UNESCO
 • 11.15 uur Interactieve workshop 1, 2, 3 en 4
 • 12.00 uur Fotomoment (mits mogelijk)
 • 12.30 uur Lunch
 • 13.45 uur Interactieve workshop 1, 2, 3 en 4
 • 14.30 uur Korte pauze
 • 15.00 uur Nawoord dagvoorzitter
 • 15.15 uur Borrel
 • 16.30 uur 3 gangen-menu (facultatief) aangeven of u daar gebruik van maakt: 25 euro
 • * Restaurant De Betuwe, Hoog Kellenseweg 7, Tiel, ligt pal aan de afslag Tiel A15 en heeft een zeer ruime parkeerplaats

  Interactieve Workshops

  Workshop 1: Verzekeren, een heet hangijzer
  Door: Bram Don (Omnido)

  Wat zijn de risico’s en de verzekeringsmogelijkheden bij het bouwen van corsowagens en het organiseren van corso’s? Bram Don van Omnido Evenementenverzekeringen, gespecialiseerd in het verzekeren van evenementen, geeft een toelichting op de risico’s, preventie en de verzekeringsmogelijkheden. Verder zal er ruimte zijn voor het behandelen van praktijkvragen vanuit de deelnemers.

  Ochtend: bouwclubs & buurtschappen
  Middag: corso-organisaties


  Workshop 2: Corso is kunst (?)
  Door: Dik Kusters, ontwerper Fruitcorsowagens

  In deze workshop gaat Dik Kusters, kunstschilder van prachtige Waallandschappen en zeer succesvol ontwerper van corsowagens, dieper in op de vraag ‘Is corso kunst?’ Hij maakt gebruik van theorieën van het Bauhaus en gaat dieper in op de compositieleer, vormgeving, psychologie van de kleur en het gebruik van kleurcontrasten. In een klein overzicht van de kunstgeschiedenis laat Kusters zien dat de kunstenaar bij het gebruik van kleur, compositie en stofuitdrukking met dezelfde uitgangspunten worstelt als wij voor ons corso. En tal van corsowagens passeren de revue.


  Workshop 3: Vrijwilligers die blijven
  Door: David Wijnperle (Doeldenker)

  Vrijwilligers, die doen waar ze goed in zijn en waar ze plezier in hebben, zijn langdurig gemotiveerde vrijwilligers. Maar hoe zorg je voor de juiste vrijwilliger op de juiste plek? Hoe zorg je dat je goed aansluit bij de betrokkenheid en motivatie van vrijwilligers? In deze workshop neemt David Wijnperle van Doeldenker u mee in een aantal technieken om meer vrijwillige energie te laten stromen in uw vereniging/organisatie.


  Workshop 4: Ontdek je plakfactor online
  Door: Gerda Venema (Trans4mate)

  Ken je ze? Die mensen die schijnbaar moeiteloos hun product of dienst onder de aandacht brengen, de aandacht van hun publiek vasthouden en online onthouden worden. Die weten wat hun plakfactor is. Dat kun jij ook leren!
  Tijdens de workshop leer je jouw missie en boodschap kort en krachtig te formuleren en jezelf en/of je organisatie op een sterke manier te presenteren via social media.

  Wat kan social media voor mij betekenen en waar begin ik (aan)? Vragen die iedereen stelt die zichzelf via social media wil profileren.


  Coronaproof!

  Uiteraard moeten wij ons houden aan de RIVM-tegels. Dat betekent alleen gaan bij goede gezondheid en voldoende afstand houden. Bij het plenaire gedeelte voldoet het zalencentrum aan de eisen bij deelname van ruim 100 personen. Er worden nu 4 workshops tegelijkertijd gehouden om zoveel mogelijk bezoekers te kunnen spreiden. Bij het wisselen van workshops en de lunch is het van belang de regels op te volgen van de organisatie.  Graag praten wij jullie bij over de vele ontwikkelingen in Corsoland. Interessant voor iedereen die iets te maken heeft met Corso! Inschrijven voor deze nieuwsbrief? Stuur dan een mail met ‘inschrijving Corsokoepel nieuwsbrief’ naar nieuwsbrief@corsokoepel.nl. Volg ons ook op linkedIn.
  Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl  [====]