Corsogroep Blozen en comité bereiken compromis over diskwalificatie

31 dec 2014 /

In november konden we melden dat Corsogroep Blozen na hun diskwalificatie in het Bloemencorso van Sint-Gillis (B) leden van het corsocomité persoonlijk in gebreke wilde stellen om zo de diskwalificatie ongedaan te maken en het prijzengeld terug te krijgen.

Die rechtszaak is nu van de baan, want Blozen en het comité bereikten toch een compromis rond de kwestie. Blozen wordt niet gediskwalificeerd, maar verhuist wel van de eerste naar de laatste plaats in de rangschikking en ontvangt het daaraan verbonden prijzengeld. “De wisselbeker gaat terug naar het comité. Blozen behoudt wel de prijs van de wagenbouwers”, delen beide partijen mee.

“Dit compromis is tot stand gekomen omdat beide partijen de Bloemencorso in het hart dragen”, zegt Guido Van Der Jeugd, voorzitter van het comité. “Het is dan ook de wens van zowel het corsocomité als Blozen om van deze 65ste bloemencorso een feest te maken.” Op deze manier sluiten beide partijen het hoofdstuk definitief af en kijken ze samen vooruit naar het feestelijke corsojaar 2015. Daarmee is zowel voor Blozen als voor het corsocomité het laatste woord over de zaak gezegd. Beide partijen geven aan dat ze geen extra commentaar meer geven over de zaak.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]