Corsomaquettes tentoongesteld

07 jun 2016 /

In het weekend van de aardbeienfeesten, 11 en 12 juni, zijn de maquettes van het komende corso bezichtigen voor het publiek bij ‘Bij ons in Zundert’. Het is tevens de officiële opening van het corsobouwseizoen. Als bijzonderheid heeft de Rabobank voor de buurtschappen een mooi presentje in petto.

Dit jaar is het tachtig jaar geleden dat het eerste bescheiden corso door Zundert trok. Veel is er veranderd in tachtig jaar. Aanstaande zaterdag en zondag presenteren twintig buurtschappen het ontwerp waarmee ze gaan strijden tijdens het corso van 4 september. Hoewel de ideeën en foto’s al maanden circuleren op de sociale media, kan de bezoeker zich dit weekend pas echt goed een beeld vormen van de wagens. En dan nog laten de buurtschappen doorgaans niet het achterste van hun tong zien. Welke bewegingen en speciale effecten op de wagen te zien zullen zijn, blijft vaak gissen.

Een bijzonderheid is dat er dit jaar twee ontwerpers van andere corso’s meedoen: Klein-Zundert gaat in zee met de Loenhoutse ontwerpster Louisa Joosen en De Lent bouwt een idee van Gezienus Bruining, een jonge ontwerper uit het corsodorp Sint Jansklooster in de kop van Overijssel. Het is overigens niet de eerste keer dat ontwerpers uit andere corsoplaatsen in Zundert hun opwachting maken.
aardbeienfeesten
Rabobank de Zuidelijke Baronie zal aanstaande zaterdagavond, bij de officiële opening van het corsobouwseizoen, een mooie financiële ‘extra’ overhandigen aan de buurtschappen. Omdat de Rabobank al supersponsor is van het corso, konden de buurtschappen niet meedoen met de Rabobank Clubkas Campagne. Maar omdat de buurtschappen, naast bouwgroep, ook echt een ‘buurtschap’ zijn, wilde de Rabobank graag een gebaar maken door per deelnemende buurtschap een bedrag van 250 euro beschikbaar te stellen. Dat bedrag zal zaterdag symbolisch overhandigd worden. Hiermee onderstreept de bank het belang van de buurtschappen binnen het Zundertse verenigingsleven voor de leefbaarheid en vitaliteit van Zundert.

Een vaste factor tijdens de maquettetentoonstelling is de stand van het corsovakblad Corsief. Corsokenners en ook niet-kenners mogen met de Corsief-pool een gokje wagen op de uitslag van het komende corso.

De tentoonstelling van de maquettes is geopend op zaterdag 11 juni vanaf 14.00 uur, en zondag 12 juni van 10.00 tot 18.00 uur. De officiële opening van het bouwseizoen en de geste van de Rabobank vinden plaats op zaterdagavond vanaf 20.00 uur. Alles in ‘Bij ons in Zundert’ (voorheen CultuurCentrum Zundert), Molenstraat 5 te Zundert. De toegang is gratis.

Zie voor een overzicht van de ontwerpen: Ontwerpen 2016 ».
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]