CorsoNetwerk 2 jaar: De Highlights

09 dec 2014 /

Exact 2 jaar geleden werd deze website online gezet. Gisteravond hadden we al de eerste lijstje met meest gelezen artikelen van afgelopen jaar. Hier een overzicht van de highlights van het tweede jaar van CorsoNetwerk waarbij we 46.500 bezoekers (24.500 vorig jaar) konden verwelkomen die in totaal 386.500 pagina’s (199.000 vorig jaar) bezochten.

Jaaroverzicht in bezoekersaantallen

Januari is traditioneel de maand met veel ontwerpkeuze vergaderingen in Zundert wat traditioneel op veel interesse van de corsoliefhebbers kan rekenen. De pieken in de bezoekersaantallen werden o.a. veroorzaakt door een groep die een gelovige boodschap wilde brengen en een buurtschap dat een controversieel ontwerp onthulde.

Naast het vele nieuws en de achtergronden zijn we dit corsojaar ook gestart met een nieuw onderdeel: Wat Verder Ter Tafel Kwam. Een onderdeel waarbij we terugblikken op het nieuws en dat elke maand weer op veel lezers kan rekenen.

Een ander nieuw onderdeel dit corso seizoen waren de voorspellingen voor de uitslagen van de corso’s. Verspreid over 5 corso’s en 1 optocht werden in totaal bijna 450 voorspellingen gedaan.

media_special_1Een week na de ramp met de MH17 kwam buurtschap Molenstraat met de mededeling dat ze hun ontwerp ‘737’ gingen aanpassen. Door een bericht op Telegraaf.nl (met link naar CorsoNetwerk) zorgde dit voor een storm aan bezoekers en reacties op het nieuwsbericht. Voor het eerst kwamen er meer dan 2000 bezoekers op een dag op CorsoNetwerk, ondanks de aanleiding een mooie mijlpaal.

Augustus en September zijn de optochtmaanden waarbij het corso in St. Jansklooster aftrapte en voor de eerste weekendpiek zorgde in de bezoekersaantallen. Met een livestream van ROSTV en uitslag werd de corsozondag van Zundert de tweede keer dat we meer dan 2000 bezoekers op de website konden verwelkomen.

highlight4Dit werd het weekend erna met ruim 2600 bezoekers overtroffen met de livestreams (en eerste probeersel met een live-chat) van Valkenswaard en Lichtenvoorde en live-updates van de uitslag van bloemencorso Valkenswaard 2014. In de loop van de avond waren er meer dan 150 bezoekers tegelijk op de website te vinden.

Traditioneel wordt in het najaar de verkiezing ‘Mooiste wagen van het jaar’ gehouden waarbij corsoliefhebbers een top 3 kunnen invullen. Dit jaar is de verkiezing op het forum uitgebreid met een open verkiezing op CorsoNetwerk. De verkiezing duurt nog tot 31 December maar zonder teveel te verklappen kunnen we melden dat er meer dan 70 wagens genoemd zijn in meer dan 360 voorspellingen. Er kan nog gestemd worden!

Dankwoord

Het was dus wederom een goed jaar met groei voor CorsoNetwerk. Een jaar waarbij we veel nieuwe contacten hebben gelegd met corsoliefhebbers en goed hebben kunnen samenwerken met onze NetwerkPartners (Corsief en OnsBrabant).

Ten slotte wil ik als webmaster dan ook alle Columnisten, WVTTK-ers en een ieder die ons afgelopen jaar van nieuwtjes en feitjes voorzien heeft bedanken. Met in het bijzonder collega MvB die altijd bovenop het nieuws zit en er mede voor zorgt dat deze website zo’n succes is. Op naar 2015!
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]