Corsowijk Centrum nog op zoek naar bouwplek

Foto: Nico Swart - RTV Drenthe
17 mrt 2017 /

Nadat ze vorig jaar bij gebrek aan bouwplek genoegen moesten nemen met een jeugdwagen doet corsowijk Centrum dit jaar weer volledig mee met het bloemencorso in Eelde. Dit lijkt echter nog weer spannend te worden omdat de aangeboden bouwplek door de gemeente Tynaarlo en provincie Drenthe nog niet goedgekeurd is.

Omdat de wijk door de centrumplannen weg moesten uit het centrum in Eelde hadden ze sinds vorig jaar geen bouwplek meer. “Enexis bood ons die plek aan in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat was fantastisch. De wagen zou er precies op passen en we konden bovendien gebruik maken van twee huisjes die nog op het terrein staan.” verteld bestuurslid Harm Katoele van de corsowijk Centrum

“Dit is een ontwikkeling die wij liever niet zien in ons natuurgebied”, zegt woordvoerder Andrea Huisman, van de provincie Drenthe. “De locatie ligt in het stroomgebied van het Eelderdiep, dat onderdeel is van onze kwetsbare natuurgebieden die we beschermen.”

De wijk is dus nog steeds niks opgeschoten. “Dat is wel zorgelijk”, zegt het bestuurslid. “We merken dat het steeds moeilijker wordt om een plek te vinden. We mogen dan cultureel erfgoed wezen, maar de medewerking ontbreekt nog wel eens een keer.”

Toch hoopt de wijk dit jaar wel weer een volwaardige wagen te kunnen bouwen. “We zijn druk bezig met een plan B!”


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]