COV wil feestweek loskoppelen van Bloemencorso

15 nov 2014 /

De overkoepelende organsisatie COV (Christelijke Oranjevereniging) wil de jaarlijkse feestweek loskoppelen van het bloemencorso. Het idee is om de feestweek van het dorp te verplaatsen naar de periode rond Koningsdag

Ook het jeugdcorso willen ze verplaatsen van de avond vóór het corso naar de derde zaterdag van september.

Nu vinden het Bloemencorso, het Jeugdcorso en de feestweek in dezelfde periode plaats. Dit zorgt een grote belasting van de vrijwilligers waarvan velen van ook nog eens betrokken zijn bij een corsogroep. Gezien de tijdsdruk die daarbij komt kijken, kunnen ze zich eigenlijk niet inzetten voor andere activiteiten rond die tijd.

Door het Jeugdcorso los te trekken van het grote corso kan er door de volwassenen meer tijd gestoken worden in de begeleiding. Ook verwachten ze op deze manier dat er meer kleine wagentjes aan de start verschijnen.

Het laatste voorstel is om de presentatieavond een maand naar voren te halen zodat er een betere spreiding van activiteiten over het jaar is.

De ledenvergadering moet zich donderdag uitspreken over de plannen voor een nieuw jaarprogramma. Het COV-bestuur denkt dat in de nieuwe opzet alle activiteiten beter tot hun recht komen.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]