Crescendo verzet tegen verhuizing corsotent

25 mei 2013 /

"De corsotent aan de Stakenborg akker geeft een extra dimensie aan de buurt"

Voorzitter Ronal Balmer heeft in een brief aan de gemeenteraad laten weten dat buurtschap Crescendo haar corsotent liever niet verplaatst ziet worden naar de Kluizerdijk in Valkenswaard. De gemeente is van plan met ingang van het nieuwe jaar de tent te verplaatsen omdat de huidige locatie aan de Stakenborgakker als bouwgrond is bestemd.

Crescendo staat echter al 13 jaar op de locatie aan de Stakenborgakker en al die tijs is het van bouwen niet gekomen. Voor het buurtschap dus reden om de gemeente te vragen naar de mogelijkheid te kijken om de locatie definitief als corso bouwplaats te bestemmen.

De corsotent aan de Stakenborgakker geeft een extra dimensie aan de buurt, er is frequent aanloop, de huidige locatie is interessant voor sponsors en de samenwerking met buurtvereniging ’t Huukske is goed. Bovendien is de huidige opbouwplaats op een veilige locatie gesitueerd“, zegt Balmer.

De locatie die de gemeente op het oog heeft – aan de Kluizerdijk voor het pand van communicatiebureau Holapress – zou daarom minder geschikt zijn.

Holapressdirecteur Peter Latjes is ook niet gelukkig met het plan. “Wij zijn in 2007 in dit pand getrokken mede omdat we hier goed in het zicht liggen. Als er een corsotent voor ons gebouw wordt gezet, verdwijnt dat.

De gemeenteraad praat op 30 mei over het bestemmingsplan.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]