Dahleo op bezoek bij De Boschkempers

15 mei 2013 /

"De mensen die er bij waren klapten allemaal en ik denk dat ze het ontwerp mooi vonden"

Dahleo was deze week op bezoek bij Laura, Lisa, Naomi, Femke, Iris , Mart, Maddé, Ruben, Niels, Twan en Bo. Samen werken ze aan ‘Blokkenspel’: het wagentje van de Boschkempers Kids. Met z’n allen vertelden ze over hun ontwerp van dit jaar.

“Het idee was om een wagentje te maken van opgestapelde blokken, die blokken waar kleine kinderen mee spelen”, zegt Niels. “Het begon met een klein idee en vanuit daar is het steeds groter geworden. Zo kwam later het idee om een Nar uit de blokken te laten komen.” Omdat er meer kinderen een idee hadden voor een wagen voor de Boschkempers Kids, werd er een soort wedstrijd georganiseerd. Iedereen kon zijn idee voor een wagentje inleveren en er werd door de kinderen zelf gestemd op de mooiste tekening. Het ontwerp van de jongens moest het dus opnemen tegen de ideeën van andere kinderen. Er zijn in totaal tien tekeningen ingeleverd en ‘blokkenspel’ kreeg de meeste stemmen.

Daarna hebben de kinderen het idee samen uitgewerkt.

De afmetingen van het wagentje zijn bepaald en er werd een maquette gemaakt.
dahleo2
Deze maquette werd officieel gepresenteerd bij de maquettepresentatie en dat was volgens Twan supergaaf: “De mensen die er bij waren klapten allemaal en ik denk dat ze het ontwerp mooi vonden”, vertelde hij. Binnenkort gaan de kinderen beginnen met de bouw van het wagentje en ook dit doen ze bijna helemaal zelf. “We zijn nu nog niet echt aan het bouwen, maar daar willen we snel mee beginnen, want het is nog maar 121 dagen tot het corso!” zegt Twan.

De jongens hebben hier erg veel zin in, maar de meiden hebben meer zin in het plakweekend. “Dat is heel gezellig en dan pas krijgt het wagentje echt kleur”, zegt Naomi. Dahleo wenst de kinderen van de Boschkempers veel succes en is benieuwd naar hun wagen!

Website: www.corsokids.nl
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]