Dahleo op bezoek bij De Hoffers

31 mei 2013 /

"Levi en Chris hadden een idee voor een ontwerp en zijn in paint gaan tekenen"

Ze zijn met z’n zevenen en zitten allemaal op basisschool Het Hof. Daarom noemen Tom, Niels, Onno, Levi, Mart, Chris en Guus zichzelf ‘de Hoffers’. Dit jaar doen ze voor het eerst samen mee met de CorsoKIDS en hun wagentje heet Minecraft.

Het is voor de meeste jongens de eerste keer dat ze met een wagentje meedoen aan het corso. Sommigen hielpen vorig jaar aan het kleine wagentje van 6Kamp, maar alleen Mart had al eens eerder met een eigen wagentje meegedaan. Hij werd vorig jaar eerste met hun wagentje ‘angry birds’. Samen met Chris, kwam Mart op het idee om dit jaar ook een wagentje te maken. Het onderwerp Minecraft komt van het computerspel dat de jongens spelen. “Levi en Chris hadden een idee voor een ontwerp en zijn in paint gaan tekenen”, zegt Tom. “Bij Minecraft kan je huizen bouwen en hout hakken en daarom hebben we op ons wagentje een huis en een mannetje met een bijl”, zegt Mart.

Op school tijdens het overblijven, werd er meestal aan de tekening gewerkt. Inmiddels is de tekening af en kunnen de jongens echt aan de wagen beginnen. In juni willen ze gaan bouwen, dus dat is al bijna. “We zijn nog aan het kijken of we het mannetje kunnen laten bewegen en dan beginnen we met bouwen”, zegt Mart. En dat gebeurt op het industrieterrein, bij het bedrijf van Chris’ vader. Het meeste zullen de jongens zelf doen, maar tijdens het bouwen krijgen ze wel een beetje hulp van ‘de handige vaders’. Ze lopen alle zeven mee in de optocht en ook daar hebben ze al veel zin in. Maar het leukste aan het meedoen met het corso vinden ze het samenwerken. Want samen klussen met muziek aan is volgens de Hoffers hartstikke gezellig!

Website: www.corsokids.nl
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]