Dahleo op bezoek bij ‘de jeugd van Rensing’

03 sep 2013 /

"Daarmee proberen de kinderen eigenlijk te zeggen dat je gewoon moet stoppen met roken"

Het bloemencorso is al over een paar dagen en de jeugd van groep Rensing is er helemaal klaar voor. Hun wagentje heet ‘Wie hier rookt is de sigaar’ en het is zo goed als af. Het wagentje is helemaal geverfd en klaar om te worden beplakt met bloemen.

Sinds ongeveer 5 á 6 jaar doen de kinderen van groep Rensing mee met de CorsoKIDS en dit jaar heeft Demi Gierkink voor de tweede keer het wagentje ontworpen. Demi is veertien jaar oud en helpt al een paar jaar bij groep Rensing. Het viel hem op dat er in de groep nog erg veel mensen roken en dat vindt hij best smerig. Zo kwam hij op het idee voor het wagentje van dit jaar.

‘Wie hier rookt is de sigaar’ bestaat uit een groot pakje sigaretten met daarbovenop een asbak. Boven de asbak hangen twee handen die een sigaret doormidden breken. Daarmee proberen de kinderen eigenlijk te zeggen dat je gewoon moet stoppen met roken. In totaal wordt er door ongeveer door 12 kinderen aan het wagentje gewerkt en eigenlijk is alles aan het wagentje door de kinderen zelf gedaan. Inmiddels is het wagentje bijna af, want alleen de bloemen moeten er nog opgeplakt worden. Het plakken doen ze aanstaande zaterdag bij een van de kinderen thuis. Iedereen mag een vriendje of vriendinnetje meenemen om te helpen met plakken en het wordt een erg gezellige dag. In de optocht loopt iedereen mee die wil. Een paar kinderen moeten meelopen met de grote wagen, maar de rest mag het kleine wagentje over de route trekken.

Dahleo is erg benieuwd naar het eindresultaat van alle wagentjes en wenst de kinderen van Groep Rensing, maar ook alle andere CorsoKIDS heel veel plezier aanstaande zondag!
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]