Dahleo op bezoek bij De Monstertjes

28 jun 2013 /

"Het enige moeilijke was de constructie, want dat moet heel stevig zijn"

Yvèn Wieggers en Kaj van Dillen zitten allebei op OBS het Hof en zijn hele goede vrienden. Samen maken ze dit jaar voor het eerst een wagentje voor de CorsoKIDS. Hun wagentje heet ‘Het Monster Energy Kanon’. Daarom noemen Yvèn en Kaj zichzelf ‘de Monstertjes’. Hoe het wagentje er precies uit gaat zien, houden ze nog een beetje geheim.

Kaj hielp al vaker bij de groep van Ons en Yvèn was vorig jaar veel bij de Boschlaan. Ongeveer twee maanden geleden kregen ze het idee om zelf mee te doen met het Bloemencorso, maar ze vonden het moeilijk om iets te bedenken. “We waren op school en we konden niet echt iets verzinnen. Toen gingen we maar gewoon een beetje tekenen en toen ik een blikje tekende, kwam het idee”, vertelt Kaj. Ze hebben hun ontwerp nog niet laten zien in hun klas, omdat ze het graag geheim willen houden, dahleomaar de meeste klasgenoten weten al wel ongeveer hoe ‘ Het Monsterkanon’ eruit gaat zien.

De jongens hebben eerst veel tekeningen gemaakt en zijn toen begonnen met bouwen. “Het gaat heel goed, want we zijn al heel ver”, zegt Yvèn. “Het enige moeilijke was de constructie, want dat moet heel stevig zijn”. Gelukkig kunnen hun vaders soms helpen en inmiddels is het wagentje al bijna af: “We kunnen nu niet meer zo veel doen. We moeten alleen nog wat kippengaas vastmaken en de wielen goed zetten,” vertelt Kaj. “Daar gaan we in de zomervakantie heel hard mee aan de slag.”

De jongens hopen dat ze met hun wagentje op een goede plek eindigen, maar ze vinden het meedoen belangrijker dan het winnen van een prijs. Het plezier dat ze hebben is volgens hen namelijk het aller-leukste aan het meedoen het corso.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]