Dahleo op bezoek bij Morris en Luca

30 jul 2013 /

"Het idee voor ‘Gewiek(s)te vlucht’ komt uit Lego City Undercover, een spelletje voor de Ninento DS"

Deze week was Dahleo op bezoek bij Morris en Luca. De jongens zijn zeven en acht jaar oud en zitten bij elkaar in de klas op de St. Jorisschool. Met z’n tweeën maken ze het wagentje ‘Gewiek(s)te vlucht’.

Het idee voor ‘Gewiek(s)te vlucht’ komt uit Lego City Undercover, een spelletje voor de Ninento DS. De tekeningen en de maquette van het ontwerp zijn al af en de jongens zullen snel beginnen met bouwen. Volgende week gaat Luca’s vader het hout uitzagen en dan kan het wagentje in elkaar gezet worden. En dat gebeurt in de tent bij corsogroep van Reedestraat. Dat is namelijk naast het huis van Luca’s opa en oma en de jongens hebben daar alle ruimte.

Voor Luca is het niet de eerste keer dat hij een wagentje maakt. Hij hielp zijn oudere broer al een paar keer met het maken van een corsowagentje. Twee jaar geleden maakten ze een VOC-schip en werden ze zelfs eerste. Dit jaar doet hij al voor de zesde keer mee. Voor Morris is het wel de eerste keer dat hij mee doet. Voor hem is het is nog een beetje nieuw, maar hij vindt het al erg leuk. Vooral het verven van het wagentje lijkt hem leuk.
Voorlopig werken ze vooral met z’n tweeën aan het wagentje en omdat alles van hout wordt gemaakt, kunnen de jongens heel veel zelf doen. Maar straks tijdens het plakweekend, als alles af moet worden gemaakt, krijgen ze wat hulp.

In de optocht zijn ze met z’n tweetjes en omdat trekken een beetje zwaar is komen er handgrepen aan de zijkant, zodat ze het wagentje vooruit kunnen duwen. De jongens hebben er erg veel zin in en als het kan gaan ze voor de eerste plek.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]