Dahleo op bezoek bij Vedut Nogal Kids

06 aug 2013 /

"Iedereen heeft wat getekend of geknutseld en uiteindelijk zijn alle ideeën samengevoegd in een ontwerp"

Dolfijne Kermis; zo heet het wagentje van Vedut Nogal Kids. Vorig jaar deed deze groep voor het eerst mee met de CorsoKIDS en haalde toen met ‘de terugkeer van André Kuypers’ meteen de vierde plek. Dit jaar doen ze voor de tweede keer mee en gaan ze voor de eerste plaats.

In totaal werken er zo’n dertien kinderen aan ‘Dolfijne kermis’, maar vanwege de vakantie wordt er nu door een kleiner groepje aan het wagentje gewerkt. Ondanks het feit dat er wat kinderen op vakantie zijn, werd er ook afgelopen zondag weer hard aan het wagentje gewerkt. Inmiddels is het daarom al bijna af. Bijna elke zondagmiddag komt de groep samen op de bouwlocatie van Vedut Nogal en volgens de kinderen is dat altijd heel gezellig. De ouders komen meestal mee en er neemt altijd wel iemand snoepjes of chips mee.

Het ontwerp van dit jaar is niet door één iemand bedacht, maar is met de hele groep gemaakt. Net als vorig jaar werd er door de volwassenen een thema bedacht en daar mochten de kinderen van alles over ontwerpen. Het thema voor dit jaar was ‘Dolfijnen’. Iedereen heeft wat getekend of geknutseld en uiteindelijk zijn alle ideeën samengevoegd in een ontwerp. Het wagentje bestaat uit een hoge golf waar een school dolfijnen uit springt. Maar ‘Dolfijne kermis’ gaat ook over de kermis. Daarom worden de dolfijnen op het wagentje versierd en krijgen ze allemaal een feestmutsje op.

Het wagentje is gebouwd op een extra brede skelter en wordt in de optocht vooruit geduwd. Omdat er zo veel kinderen zijn, worden er lootjes getrokken om te bepalen wie het wagentje mogen duwen en wie met het bordje mogen lopen, maar iedereen van Vedut Nogal Kids mag meelopen in de optocht en ze hebben er allemaal erg veel zin in.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]