De wereld ontdekt corso Zundert

15 nov 2012 /

"the variety of and ingenuity of these sculptures seems to know no bounds"

Een Amerikaanse website die foto’s van het Zundertse corso plaatst. Dat leidde via de sociale media vandaag tot een explosie van verbaasde reacties vanuit de hele wereld met een bereik van een half miljoen mensen.

De website Colossal plaatste foto’s van het Zundertse corso en een video van de optocht van 2012. “Despite the relatively small nature of Zundert (a small town north east of Belgium with a population of about 20,000) the variety of and ingenuity of these sculptures seems to know no bounds.” schrijft de beheerder. Op diverse vergelijkbare sites in onder meer Rusland, Roemenië en Spanje verschenen ook foto’s. Twitter zorgde vervolgens voor de verspreiding. Ruim 350 tweets met een geschat bereik van een half miljoen mensen leverden vervolgens mooie PR. ‘Around the globe’ zouden de Amerikanen zeggen. Van Australië tot Canada, van Brazilië tot Rusland, de hele wereld leek te twitteren over het corso.

De laatste tijd is er toegenomen internationale aandacht voor het corso. De Oekraïense nationale televisie besteedde aandacht aan de stoet van 2012, en de Britse website ‘top ten top’ zette het Zundertse corso op één in de wereldwijde top 10 van bloemenfestivals. En (waarschijnlijk naar aanleiding van de Amerikaanse site) kreeg het corso een verzoek van het Britse fotopersbureau Rex Features voor foto’s en info.

De mooiste reacties zijn de boemerang-reacties van Nederlanders. “Bloemencorso roept bij mij ouderwetse spruitjesluchtgevoelens op, maar deze foto’s uit Zundert zijn toch wel cool” twittert bijvoorbeeld de Delftse hoogleraar nanofysica Cees Dekker. Een Nederlandse student twittert “Got this from an American student: Just another reminder that your country is awesome”. Blijkbaar hebben we de goedkeuring van Amerika nodig voordat Nederland corso’s weer hip gaat vinden. Dat moet dan maar.

Enkele links:

http://www.lostateminor.com/2012/11/12/ … er-parade/
http://www.mymodernmet.com/profiles/blo … wer-parade
http://www.juxtapoz.com/Current/sculptu … oemencorso
http://laughingsquid.com/massive-flower … therlands/

http://www.ideasynoticias.com/2012/11/b … um=twitter
http://fioriefoglie.tgcom24.it/wpmu/201 … i-zundert/
http://exame.abril.com.br/estilo-de-vid … as-de-flor
http://www.kulturologia.ru/blogs/091112/17367/


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]