Documentaire ‘De Dwarsligger’

25 okt 2013 /

‘Elke meter die je nu maakt, hoef je morgen niet meer te maken!’, roept Bram, voorzitter van carnavalsvereniging De Dwarsliggers. Hij en zijn vrienden (14-18 jaar) bouwen in een race tegen de klok aan een 8,5 meter hoge carnavalswagen voor de Grote Optocht van Boemeldonck.

Vorig jaar is de groep laatste geworden. ‘Dat nooit meer’, als het aan Bram ligt. Hij gaat voor de mooiste en de beste wagen, maar die maak je niet in je eentje….

Tijdens het bouwen blijkt dat niet iedereen Brams ambitie deelt. Bastiaan staat soms liever met zijn kieltje in het café dan ‘dat ik hier binnen sta te plakken’. Hoe dan ook: ambitie en gezelligheid liggen bij De Dwarsliggers niet altijd in elkaars verlengde. De Dwarsligger is een documentaire van Sanne Rovers over de dynamiek binnen een vriendengroep die, naarmate carnaval dichterbij komt, steeds meer onder druk komt te staan.

De Dwarsligger is 29 september 2013 op het Nederlands Film Festival in premiere gegaan en het was een succes! Dinsdag 22 oktober was hij op tv.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]