Dommelkant bouwt ‘Losse Flodder’

02 mei 2014 /

Buurtschap Dommelkant gaat dit jaar los in de waterwereld met hun ontwerp ‘Losse Flodder’. Op de tekening is een scala van waterelementen te zien; een bom, een scheepswrak, een inktvis, een zeemeermin, vissen, een eend en waterplanten.

Maandag 18 september 1944, daags na operatie Market Garden, ontwaakt een bevrijd Valkenswaard. Valkenswaard en heel Nederland heeft een vrije en “losse” blik naar de toekomst.
In de Dommel huist nog een verdwaalde bom loos “gelost” in die gevechten destijds. Een zeemeermin (afgeleid van Enki, de mythologische god van de zoete wateren, die volgens de mythologie de redder van de mens is) zit hieronder nog beknelt. Zij probeert zich “los” te worstelen hieronder vandaan, zodra ze zonder explosie los komt bestaat inmiddels de kans dat Enki opnieuw vast raakt….. Verstrikt in een zwaar vervuilde Dommel door alle troep die daar “gelost” en “geloosd” wordt. De “losse” omgang met ons milieu en dus moeder aarde bedreigen vandaag de dag opnieuw onze toekomst, dat besef en die verantwoording kan en mag men niet “los” laten.

Meer dan 70 jaar geleden werden bommen “gelost”,
enkele hebben helaas vele levens gekost,
“losse” flodders in onze dommel,
welke nu is bezaaid met “losse” rommel.
Hiermee doorgaan en onze toekomst is de klos,
STOP NU! en kom ook van deze bedreiging “los”.


Bron

Ontwerp Info

Titel:

Losse Flodder

Groep: Valkenswaard Dommelkant
Ontwerper(s): Bas Jonkergouw


Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]