Filmmiddag & Presentatie BrabantsFaam.nl

23 feb 2013 /

"jarenlang bezig met het verzamelen van beeldmateriaal van de cultuur historische optocht"

In Dorpshuis ‘t Perron in Heeze wordt zondag 24 februari de film vertoond van de optocht van de Brabantsedag van 2012. Tevens wordt de grote online verzameling van beeldmateriaal Brabants Faam gepresenteerd.

In opdracht van Stichting BrabantseDag maakte Wim Siteur een film van de cultuurhistorische optocht ‘Meesterwerken’ van zondag 26 augustus 2012. Al jarenlang filmt Siteur met zijn team de optocht in Heeze. Bijzonder is dat hij het vele filmmateriaal zó monteert dat van iedere wagenbouwersgroep het verhaal van begin tot eind in beeld wordt gebracht, compleet met muziek en ingesproken tekst. De DVD van de optocht en een blu-ray versie zijn die middag te koop in ’t Perron, daarna bij het Secretariaat van de Brabantsedag.

Brabants Faam heeft alles te maken met de Brabantsedag. Mark Damen en Martijn van Bree zijn al jarenlang bezig met het verzamelen van beeldmateriaal van de cultuurhistorische optocht die sinds 1958 jaarlijks door de straten van Heeze trekt. Daarom zijn ze op zoek gegaan naar foto’s, video’s en dia’s van de optocht. Met dit materiaal hebben ze een online digitaal fotoboek gemaakt waar iedereen doorheen kan bladeren.

Van de film zijn er zijn twee voorstellingen: om 13.30 en om 16.00 uur. Tussen de twee films in wordt Brabants Faam gepresenteerd. Toegang is gratis.

Website: www.brabantsfaam.nl
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]