Fruitcorso Tiel dreigt te stoppen door bezuiniging

Foto: William Hoogteyling (Gelderlander.nl)
06 okt 2016 /

Het stadsbestuur van Tiel heeft een bezuinigingsplan op evenementen voorgesteld en dat kan grote gevolgen hebben voor het plaatselijk Fruitcorso. Voorzitter Rian Verwoert heeft woensdagavond in de raadscommissie Samenleving van Tiel dat met deze plannen het bestuur van Stichting 4-Stromenland stopt met de organisatie van het Fruitcorso.

In het voorstel van het stadsbestuur wordt van de organisaties meer inzet van vrijwilligers en vergoeding van onkosten gevraagd. Volgens Verwoert heeft het corso de laatste vijf jaar hard gewerkt aan vernieuwing heeft het nu al moeilijk om het hoofd boven water te houden. Ook de editie van 2016 zal worden afgesloten met een verlies.

De raadscommissie heeft wethouder Marcel Melissen verzocht om opnieuw in gesprek te gaan om een ‘forse besparing’ van zo’n 7 ton te kunnen bewerkstelligen. Daarvoor is flink wat tijd gegeven waardoor het budget voor 2017 in ieder geval intact blijft. De opdracht om te besparen kwam al in de zomer van 2015 vanuit de gemeenteraad. Hoeveel ‘een forse besparing’ is, is onduidelijk, Melissen had nu ingezet op 70.000 euro.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]