Geen wagen voor Corsowijk Hooiweg-Zuid in 2023

08 apr 2023 /

Corsowijk Hooiweg-Zuid bouwt dit jaar géén wagen voor het Bloemencorso in Eelde. Het ontbreekt de bouwploeg aan een vaste plek om te bouwen. De optie om voor één jaar naar de vuilnisbelt in Eelde te verhuizen, zien ze niet zitten.

Eigenlijk is de bouwploeg op zoek naar een structurele plek. ‘We slaan spullen voor de bouw gedeeltelijk op in een grote zeecontainer en we hebben nog wat in een schuur op het vliegveld staan’, zegt Wouter ter Veld namens de bouwploeg. ‘Als we ieder jaar moeten verhuizen, moeten we ook alles weer verplaatsen. We zijn maar met een kleine groep vrijwilligers en als je meer tijd steekt in verhuizen dan in bouwen, dan gaat de lol eraf.’

De groep bouwde al enkele jaren op het vliegveld in Eelde maar kreeg dit jaar te horen dat ze er hier in 2023 niet terecht meer kunnen. ‘We wisten dat het tijdelijk was, maar de timing (een paar weken voor de bouw zou starten, red.) was heel slecht’, aldus Ter Veld.

De groep zal nog wel de dahlia’s in de grond stoppen om zo toch van dienst te kunnen zijn voor de andere groepen in 2023.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]