Lisse geeft 250 euro voor opleiden figuranten corso

Foto: Guus Krol
01 nov 2013 /

"De commissie is echter van mening dat het Bloemencorso een zaak van meerdere gemeenten is"

De gemeente Lisse geeft het Bloemencorso van de Bollenstreek € 250 subsidie voor het vernieuwen van de figuratie. Dat heeft de commissie culturele zaken woensdag in haar vergadering besloten.

Het Bloemencorso laat aan de gemeente weten, dat er diverse werkgroepen binnen het corso aan de slag zijn, waaronder de werkgroep figuratie. In het subsidieverzoek wordt gesteld dat men de laatste jaren druk in de weer is om het statische van de figuratie om te zetten tot meer iets dat op een toneelstukje lijkt. Veel figuranten zijn ook lid van toneelverenigingen, zoals ook uit Lisse. Het corsobestuur wil de figurantenrol graag verder ontwikkelen in samenwerking met toneelverenigingen om een en ander beter op de praalwagens te realiseren.

Er is echter geen geld om een ervaren toneelspeler of regisseur uit te nodigen om de figuranten te trainen voor hun rol op de praalwagen. Het corsobestuur zegt in de brief met een bedrag van 1500 euro in de gelegenheid te zijn een goede regisseur/toneelspeler uit te nodigen en een workshop voor de figuranten te ontwikkelen.

De leden van de commissie culturele zaken lieten blijken het initiatief toe te juichen en vernieuwend te vinden. Desalniettemin ging de commissie in haar toezegging voor een subsidie niet verder dan 250 euro. De commissie is echter van mening dat het Bloemencorso een zaak van meerdere gemeenten is. Het bedrag dat Lisse toekent is vooral bedoeld voor het aandeel van de figuratie op de Lissese praalwagen.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]