Grote lening gemeente Oost Gelre voor corsohallen groepen Lichtenvoorde

Foto: FB Lansink Bluiminck
08 feb 2024 /

Omdat het steeds lastiger wordt voor corsogroepen om een geschikte bouwlocatie te vinden leent gemeente Oost Gelre een bedrag van 270.000 euro aan Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde. Dit bedrag is bedoeld om te gebruiken voor de bouw van 7 corsohallen voor 7 corsogroepen.

‘Dit is heel goed nieuws”, aldus voorzitter Thijs Kroezen van het bloemencorso Lichtenvoorde. “Het is fijn voor de zeven corsogroepen dat ze hun verhuizing nu kunnen waar maken. En dit besluit geeft indirect ook aan hoe de gemeente kijkt naar ons evenement’.

Er loopt nog een procedure bij de Raad van State omdat een aantal buurtbewoners van de nieuwe corsolocatie aan de Boschlaan is niet blij met de komst van de zeven corsohallen vanwege onder meer mogelijk geluids- en verkeersoverlast. Wanneer de bouw van de corsohallen kan starten is daarom nog afhankelijk van de behandeling van deze bezwaren.’Er is nog geen zicht op wanneer de Raad van State de bezwaren gaat behandelen’, zegt Kroezen. “’De meeste groepen gaan er voor om in 2025 te gaan bouwen in de nieuwe corsohallen. Daar houden we vertrouwen in’, aldus Kroezen.


BronRedactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]