Hazestraat doet buiten mededinging mee aan corso 2017

26 nov 2016 /

Vandaag werd het bericht, dat buurtschap Hazestraat in 2017 buitenmededinging meedoet aan het corso 2017, naar buiten gebracht door buurtschap Hazestraat en Stichting Bloemencorso Valkenswaard.

Reden is het willen vermijden van iedere vorm van partijdigheid en belangenverstrengeling omdat de ontwerper full-time werkzaam is bij de Efteling en dit jaar ook de Efteling het thema is en ontwerpers van de Efteling betrokken zijn. Onderstaande werd door het buurtschap gecommuniceerd. Het buurtschap wordt niet beoordeeld door de vakjury. Wél doet het buurtschap mee voor de publieksprijs en de kinderjuryprijs.

De laatste vijf jaar heeft Buurtschap Hazestraat Frank Schooleman als ontwerper. Frank is fulltime werkzaam als Teamleider Thematisering bij de Efteling. Nu het thema van Corso Valkenswaard 2017 ’65 jaar Efteling in bloemen’ is, ontstaat er een situatie die niet wenselijk is voor Frank als persoon en voor de buurtschap. Hij wil elke schijn en vorm van belangenverstrengeling of partijdigheid vermijden.

In overleg heeft Buurtschap Hazestraat het voorstel gedaan naar Stichting Bloemencorso Valkenswaard dat zij in 2017 buiten mededinging van de totaalklassering (vakjury) wil deelnemen, met uitzondering van publieks- en kinderjuryprijs. Stichting Bloemencorso Valkenswaard vindt dit initiatief een helder en prima oplossing voor deze situatie en ondersteunt dit voorstel volledig. Dinsdag 22 november jongstleden is dit kenbaar gemaakt aan de voorzitters van de dertien buurtschappen. Zij steunen ook dit voorstel waardoor dit nu als besluit wordt gecommuniceerd.

Frank Schooleman, ontwerper buurtschap Hazestraat
Robin Kaas, voorzitter buurtschap Hazestraat
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]