Jeugd toont creaties tijdens ‘Frommelcorso’ 2014

09 okt 2014 /

"Het is niet mogelijk om vooraf stoelen neer te zetten langs het parcours"

Geïnspireerd door de jaarlijkse traditie van Basisschool de Eben Haëzer in St. Jansklooster heeft Vollenhove in 2014 een Frommelcorso voor basisscholieren in Vollenhove. De optocht vormt de afsluiting van een wekenlang bouwproces, waarin de kinderen van de groepen 5 tot en met 8 van de drie scholen in Vollenhove hard werkten aan een eigen wagentje.

Op de eerste vrijdag van het nieuwe schooljaar startte het bouwproces. Wagenbouwgroepen werden opgericht en kregen natuurlijk ook een eigen een naam. Onder namen als ‘Sterk Werk’, ‘S.S.P.P. (supersnelle propjesplakkers)’, ‘De Boswachters’ en ‘P.O.D.P. (Plak op die propjes)’ bouwden de kinderen in de weken daarna op een onderstel aan een eigen wagentje. De laatste periode stond in het teken van het frommelen. Bij dit corso verwerken de bouwers geen dahlia’s, maar crêpe papier om de wagens om te toveren tot kleurrijke creaties.
frommelcorso_vollenhove1
De eerste optocht van het Frommelcorso start op aankomende vrijdagmiddag om 13:30 uur in De Burght. Ruim 20 creaties trekken aan het publiek voorbij. Aansluitend vindt de prijsuitreiking plaats. Naast de optocht zijn er in De Burght allerlei andere corsocreaties te bewonderen.
Het is niet mogelijk om vooraf stoelen neer te zetten langs het parcours of tribuneplaatsen te reserveren.
frommelcorso_vollenhove2
Op zaterdag worden van 09.00-12.00 uur alle frommelwagentjes tentoongesteld in De Burght. Je kunt dan nog eens rustig de wagentjes en andere corsocreaties van de jongste kinderen bekijken.

Bekijk hier het complete Programmaboekje »
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]