Jeugdcorso Sint Jansklooster wordt verplaatst

Foto: www.corsoklooster.nl
11 nov 2016 /

Op de najaarledenvergadering van de COV in Sint Jansklooster is gisteravond besloten om het jeugdcorso te verplaatsen naar de 3e zaterdag van September. Traditioneel werd het jeugdcorso al jaren gehouden op de donderdagavond voorafgaand aan het “grote” bloemencorso van Sintjansklooster.

Dit is al enkele jaren een doorn in het oog van organisatie en bouwers van het bloemencorso. Veel dorpsbewoners trekken massaal naar het jeugdcorso op de donderdagavond. Dat is voor de bouwers een hinderlijke onderbreking van de prikdagen. Veel vrijwilligers zijn dan enkele uren uit de tenten en schuren weg om het jeugdcorso te bekijken.

Terugloop
Waar er enkele jaren geleden nog meer dan 200 deelnemers waren aan het jeugdcorso is dit teruggelopen naar ruim 100 in 2016. Van deze 100 deelnemers waren er slechts 3 groepjes die bloemen verwerkten op hun creatie. De COV wil deze terugloop tegen gaan en weer een stijgende lijn in het jeugdcorso creëren door ze te verplaatsen naar de 3e zaterdag in september. Hiermee geef je de jeugd een eigen podium.

Cultureel erfgoed
De COV krijgt subsidie van het cultureel erfgoed en wil dat gebruiken om de jeugd te stimuleren een bloemenwagentje te maken op de 3e zaterdag om zo ook de toekomst van het grote corso te waarborgen.

Komend jaar zal er worden gestreden in 3 categorieën.
0 tot 1000 bloemen.
1000 tot 5000 bloemen.
5000+ bloemen.

Deze bloemen zullen dan ook door de COV gratis beschikbaar gesteld worden tot een maximum van 7500 bloemen per deelnemer.Tevens is er voor de grotere groepen de mogelijkheid om een onderstel in bruikleen te krijgen van de COV.
Zo blijft het voor de jeugd betaalbaar en laagdrempelig om deel te nemen aan het nieuwe evenement.
Ook wordt er gekeken of het prijzengeld aangepast kan worden voor het jeugdcorso en krijgen ze een eigen wagenbouwersfeest na afloop.
Redactie: MVB & JMB   ♦   Design & Development: JMB   ♦   Contact: info@corsonetwerk.nl[====]